Universitair Ziekenhuis Brussel
MENU
Terug naar jaarverslag

Missie en waarden

In het Universitair Ziekenhuis Brussel komt de patiënt altijd op de eerste plaats met respect voor hem of haar als mens, ongeacht zijn afkomst, taal, sociale status of filosofische overtuiging en voor zijn recht op zelfbeschikking.

Ruggengraat

RESPECT

Toegankelijke basisgeneeskunde en spitstechnologie van de hoogste kwaliteit

Het Universitair Ziekenhuis Brussel streeft op regionaal, nationaal en internationaal vlak naar een totaalpakket aan erkende gezondheidsdiensten van de hoogste kwaliteit dat zowel basisgeneeskundige zorg als spitstechnologie omvat en toegankelijk is voor iedereen.

Onderwijs en vrij onderzoek

Als universitair ziekenhuis oefent het Universitair Ziekenhuis Brussel een onderwijsopdracht uit en organiseert het wetenschappelijk onderzoek. Het onderschrijft de basiswaarden van de Vrije Universiteit Brussel waarvan het deel uitmaakt: het principe van ‘vrij onderzoek’ en het principe van de ‘democratische besluitvorming’. Het ziekenhuis werkt nauw samen met de faculteit geneeskunde en farmacie en met andere faculteiten.

Nederlandstalig, open, gedreven, innovatief, onafhankelijk

Het Nederlandstalige Universitair Ziekenhuis Brussel wil een gedreven en innovatieve werkgemeenschap zijn die vertrekt van een open humanistische ethiek en van actief pluralisme. Het respecteert het welzijn van de medewerkers binnen een onafhankelijke en financieel gezonde organisatie.

Samengevat

UZ Brussel - Zoeken, weten, helpen


Alain Dupont, decaan faculteit Geneeskunde en Farmacie VUB

Alain Dupont

Een van de belangrijke waarden waar de VUB en de faculteit Geneeskunde en Farmacie voor staan is het vrij onderzoek en de vrijheid van kritisch denken. Dit verklaart waarom deze faculteit en universiteit aan de basis gelegen heeft van belangrijke en maatschappelijk zeer relevante doorbraken in bijvoorbeeld de abortusproblematiek, het waardig levenseinde, de palliatieve zorg en euthanasie, en zeker ook in het ontwikkelen van innovatieve behandelingen bij fertiliteitsstoornissen.